City Pirates toont hoe je met 100 jongeren brainstormt over je organisatie

City Pirates toont hoe je met 100 jongeren brainstormt over je organisatie

8 februari 2021

Bron: Demos
   City Pirates toont hoe je met 100 jongeren brainstormt over je organisatie

In de krokusvakantie van 2020 liet City Pirates 100 jongeren een hele dag meepraten over welke richting de club moet uitgaan. Hieruit sprokkelden we vier tips die je ook kunt toepassen in jouw vereniging.

Ongeveer 100 piraten uit verschillende Antwerpse buurten zakten af naar de Arenbergschouwburg. Die was voor één dag in de blauw-gele clubkleuren van City Pirates getooid. De organisatie kon de jongeren uit hun vakantiestemming trekken naar een modus ingesteld op concentratie, luisteren naar meningen van anderen, compromissen sluiten en feedback geven.

Hoe? Via speelse methodieken op maat van de jongeren, dankzij het innovatiebureau Switchrs. Van half tien in de ochtend tot laat in de namiddag gaven jongeren hun mening in kleinere en grotere groepen. Dit lukte met onder meer smartphones, een groot scherm en een spelletje vlaggenroof.

Op het einde kreeg de club een hele boel waardevolle informatie voor de eigen werking, terwijl de jongeren zagen dat hun mening telt. Wij verzamelden intussen enkele tips voor andere organisaties die hetzelfde willen bereiken. Een daarvan is "Zorg voor een veilig en warm welkomgevoel." City Pirates deed dit onder meer met een goede begeleiding, ontbijt, en een lekkere spaghetti als middagmaal.

Lees hier verder over dit verhaal om ook de andere tips te lezen!

Terug naar overzicht
Sluiten