Waarom het platform een nieuwe website lanceert

Waarom het platform een nieuwe website lanceert

23 februari 2021 om 11:06 door Pieter Smets

   Waarom het platform een nieuwe website lanceert

In dit bericht lees je wat het doel is van deze website en hoe we ertoe kwamen om hem te bouwen.

De kiem van deze website ligt in mei 2019, toen we 30 praktijkwerkers uit heel Vlaanderen verenigden rond de vraag: hoe kunnen sociaal-sportieve praktijken elkaar versterken? Het antwoord is tweeledig: door krachten te bundelen en te wegen op het beleid. 

Als eerste actie brachten we samen een memorandum uit in november 2019, waarin 38 praktijken uit heel Vlaanderen via 5 aanbevelingen pleitten voor een gelijker sportbeleid. In 2020, het befaamde corona-jaar, maakte het platform een digitale omschakeling. Fysieke groepsbijeenkomsten maakten plaats voor microsoft teams. We maakten van de nood een deugd en ontwikkelden een website met meer mogelijkheden tot uitwisseling en krachtenbundeling. 

Deze website is zowel gericht naar externen als naar interne leden van het platform. Externe partners lezen via 'onze verhalen' wat er leeft in de praktijken. Via de 'nieuws-pagina' blijf je up to date van ontwikkelingen binnen het platform. En via de pagina 'onze experten' lees je meer info over de talrijke praktijkexperts die beschikbaar zijn voor vorming en consulting. Hou zeker ook de 'events' in het oog. Onze leden, de praktijken zelf, hebben toegang tot dit alles, maar krijgen daarbovenop ook toegang tot de digitale community waar vragen en signalen gebundeld worden. 

Terug naar overzicht
Sluiten