Experts detail

Nsimba Bafuka Shaolin Showman
Brussels Young Wrestling Style
  • pedagogie
  • diversiteit en inclusie
  • werken rond normen en waarden
  • armoede 
  • drempels wegwerken

Nsimba is de bezieler van Brussels Young Wrestling Style, een uniek catch- en worstelproject dat tien jaar geleden zijn oorsprong vond in het hartje van Brussel. Catch is een bijzonder populaire sport in Congo, waar Nsimba als topsporter in de jaren zeventig en tachtig uitgroeide tot een nationale ster. Toch is sport voor Nsimba vooral een sociaal medium. Dat merk je ook aan het clubmotto dat als volgt luidt: “vechten doe je in de ring en niet op straat”.

Nsimba is een vernieuwer. Hij slaagt erin om een van oorsprong ‘harde’ vechtsport om te vormen tot een sociaal-innovatieve methodiek  waarbij jongeren waarden zoals (zelf-)respect en waardering meekrijgen. Door zijn levensbrede pedagogie slaagt hij erin om minder kansrijke jongeren een perspectief te geven. Daarom wordt hij door de jongeren ook soms als “nonkel” genoemd.  “Nonkel” omdat ze moeten luisteren naar de raad die in 90% van de gevallen gaat over positief levensadvies of sport. Hij is dus niet enkel een trainer, maar ook een opvoeder.

Waarom kiezen voor de expertise van Nsimba? Omdat hij als geen ander weet hoe je vechtsport kan gebruiken om kinderen en jongeren te motiveren. Nsimba geeft je graag tips over hoe je jongeren bereikt die door andere organisaties als moeilijk of onhandelbaar gezien worden. En daarnaast geeft hij ook spectaculaire shows. Never a dull moment with Nsimba Shaolin Showman!

Sluiten