Experts detail

Gregory Delannay
Urban Center Brussel
  • diversiteit en inclusie
  • werken met partners
  • sociale innovatie
  • drempels wegwerken
  • werken rond normen en waarden

Als coördinator van Urban Center Brussel is Gregory Delannay, alias Greg Lox, geen onbekende voor de Brusselse hiphopcultuur. Gregory heeft de evolutie van hip hop in Brussel van dichtbij meegemaakt.Hij is geschoold in de old school hip hop scene. Op zijn zesde introduceerde zijn vader hem smurf en breakdance, het begin van een internationale danscarrière in de verschillende hip hop en breakdance variëteiten die samenvloeien in een bloedeigen stijl. Naast het geven van danslessen, workshops en coachingstrajecten overal in België, is Gregory presentator op culturele evenementen en sinds 2018 artistieke coördinator van UCB. Op zijn veertigste is Gregory nog altijd even actief in de Brusselse scene.

Als supervisor omringt Gregory zich met een team mensen die de hedendaagse hiphopcultuur met evenveel passie beleven. Samen inspireren, motiveren en activeren ze de deelnemers.

Urban Center Brussel (UCB) is een experimentele ontmoetingsplaats voor jongeren die de verschillende disciplines van de urban culture willen ontdekken. UCB biedt lessenreeksen aan rond urban disciplines met een focus op breakdance, streetdance en hiphop. Brede Scholen, Jeugdhuizen, culturele instellingen kunnen een beroep doen op Greg's team om bij hen een aanbod te organiseren.

Sluiten