Welkom Basketbalclub Willibies Antwerpen

Welkom Basketbalclub Willibies Antwerpen

13 juni 2024

   Welkom Basketbalclub Willibies Antwerpen

Basketbalclub Willibies Antwerpen sluit aan als nieuw lid bij het platform.  
Willibies Antwerpen zorgt voor een recreatief en competitief basketbalaanbod maar doet daarnaast nog veel sociale inspanningen.

Superdiversiteit als vertrekpunt

Willibies Antwerpen gebruikt basketbal als middel om te werken aan een opwaartse sociale mobiliteit van spelers en jonge coaches. Willibies Antwerpen werkt rond waarden en normen en anders verworven competenties om zo haar spelers te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling. 

De sociaal-sportieve praktijk vertrekt vanuit de superdiverse Antwerpse samenleving en geeft kansen aan zoveel mogelijk kinderen en jongeren. De sporthal van buurtcentrum Cortina en de sporthal Luchtbal zijn daarbij de uitvalsbasis. Willibies Antwerpen wil een weerspiegeling zijn van de wijken waarin ze actief is, zowel op sociaal-economisch als op sociaal cultureel vlak. 

Voor meisjes is er voor de U10 een afzonderlijk ploegje. Voor jongens is er een ruim recreatief en competitief aanbod. 

Extra kansen voor leden en ouders

Elia, Sébastien, Johan en Jeff zijn de drijvende krachten bij de Willibies. Zij spelen samen met hun vrijwilligers en coaches in op de noden van de kinderen én de ouders. Basketbalclub Willibies zet in op huiswerkbegeleiding, volgt de schoolresultaten van de basketballers op en ondersteunt waar nodig. Daarnaast creëert de sociaal-sportieve praktijk kansen voor leden en hun ouders om Nederlands te leren. De praktijk vormt een klankbord en helpt ook bij praktische zaken zoals bijvoorbeeld toegang tot een sociale woning of helpen bij het solliciteren.

Labels:

Terug naar overzicht
Sluiten