Experts detail

Abdelhay El Ouarroudi
Kureghem Boxing Academy
  • armoede 
  • diversiteit en inclusie
  • sociale innovatie
  • drempels wegwerken
  • vindplaatsgericht sporten

Abelhay is de stichter en bezieler van Kureghem Boxing Academy in Anderlecht. Als sportanimator ontwikkelde hij vanuit Buurtsport Brussel in 2013 een laagdrempelig middagsportaanbod voor jongeren uit de buurt. De chemie werkte, en bijgevolg richtte hij in 2014 een sportclub op waarbij kansen geven centraal staat.

“Sport zou een basisrecht voor iedereen moeten zijn”, zo zegt Abdel. “Maar jammer genoeg is dat in Anderlecht niet het geval. Veel van mijn jongeren leven in armoede. Boksen is voor hen niet zomaar een hobby, maar ook een manier van overleven.”

Abdel richtte daarom zijn sportclub op zodat hij jongeren kan begeleiden op sociaal en sportief gebied. Jongeren perspectief geven is wat hem drijft. Abdel kent de leefwereld van zijn jongeren als geen ander. Dat zorgde ervoor dat de club zich als schoolvoorbeeld van sociale innovatie ontpopte, hoewel dit grotendeels gebeurde in een situatie van schaarste. Zo maakte hij een vlot demonteerbare ‘duplo’ boksring, waarmee hij de pleintjes optrekt om jongeren te bereiken.

Ben je op zoek naar iemand die je kan meenemen in de leefwereld van een bottom-up Anderlechts sportinitiatief? Zoek je zelf naar antwoorden om jongeren in een kwetsbare situatie te bereiken? Vraag je je af hoe je jezelf als organisatie kan aanpassen aan de noden van je kwetsbare doelgroep. Dan is Abdel een geknipte keuze.

Sluiten