Experts detail

Michiel De Visschere
City Pirates
  • armoede 
  • diversiteit en inclusie
  • groeien als club 
  • sociale innovatie
  • drempels wegwerken

Michiel De Visschere is algemeen directeur bij City Pirates, een sportclub met het motto: ‘voetbal is de motor, Sociaal Engagement de Brandstof en Diversiteit de Kracht.

City Pirates is een maatschappelijk voetbalproject dat 1300 jongeren begeleidt in het Antwerpse. Door een authentieke approach te koppelen aan het laagdrempelig middel voetbal slaagt City Pirates erin om jongeren uit complexe buurten mee te krijgen in een verhaal kansen creëren centraal staat. Het Piraat zijn biedt een positieve identiteit met rechten en plichten.

Het maatschappelijk werk van City Pirates bevat onder andere huis- en schoolbezoeken, huiswerkbegeleiding, workshops, schuldbemiddeling, Europese projecten, opruimacties, muziek- en danswerking… City Pirates is van de Piraten. Zij kunnen mee hun stempel drukken op het beleid en het is de bedoeling dat ze doorgroeien in de organisatie.

Michiel is één van de 10 medewerkers. Vanuit zijn rechten-, en managementachtergrond, structureert hij samen met zijn team het project richting een gezonde financieel duurzame organisatie. Het project is in zes jaar tijd van 400 leden naar 1300 gegroeid, van één entiteit naar zes entiteiten. Het City Pirates team heeft expertise op vlak van maatschappelijk werk, participatieve pedagogie, structuur, privaat-publiek financieringsmodel, identiteitscreatie en samenwerkingen.  

Sluiten